В Нощта на книгите за Хари Потър споделяме магията на незабравимите

...
В Нощта на книгите за Хари Потър споделяме магията на незабравимите
Коментари Харесай

Огромен интерес към Нощта на книгите за Хари Потър

В Нощта на книгите за Хари Потър   споделяме магията на незабравимите истории и завършения на обичания воин. Млади магьосници, вещици и мъгъли от целия свят провеждат събития, изпълнени със занимателни игри и четене на емблематични фрагменти от романите за Хари Потър. Освен това тази година участниците ще покажат и до каква степен познават тайните на Училището за вълшебства и магии „ Хогуортс “.

„ Изключително щастливи сме, че с всяка последваща година броят на участниците в самодейността в България пораства. Все повече са децата, които откриват насладата от четенето благодарение на книгите за Хари Потър. Героят на Дж. К. Роулинг сполучливо оказва помощ на издателството в задачата да разпалва фантазиите и въображението на дребни и огромни и по този начин магията на книгите да се предава от потомство на потомство, увличайки нови читатели “, споделя изпълнителният шеф на „ Егмонт “ Велизара Добрева.

Като един същински феномен в актуалната детска литература, поредицата за Хари Потър съумява да върне интереса на милиони младежи към четенето в международен мащаб. Нощта на книгите за Хари Потър   по традиция е събитие, което се отбелязва в първия четвъртък на месец февруари по самодейност на английския издател Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 7 февруари, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да влезе в редиците на признатите в „ Хогуортс “.

Издателство „ Егмонт “ благодари на уредниците от цялата страната, които към този момент са оповестили своите тематични празненства, и насочва специфична покана към всички да отбележатсъбитията си на световната интерактивна карта, сплотяваща начинания в Нощта от целия свят: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map.

Те ще могат да се включат и в състезанието на „ Егмонт ” за най-оригинална декорация за празника. Избраният победител ще получи специфична премия – комплект „ Хогуортска библиотека “.

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за вълшебства и магии „ Хогуортс “: https://egmontbulgaria.com/harrypotter-book-night
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР